Çikolata Soslu Yoğurt Tatlısı

Çikolata Soslu Yoğurt Tatlısı
08 Ekim 2024

Çikolata, ilk zamanlar sadece içeceklerin içerisinde kullanılsa da, İspanyollar sayesinde dünyaya yayılmıştır. Mutluluk hormonu sağladığı için, özellikle depresyon hastalarına önerilen besinler arasındadır. Bitter, sütlü, fındıklı ve beyaz çikolata gibi çeşitleri mevcuttur. Sos yapımında kullanılarak tatlılara aroma vermesi için kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, çikolata soslu yoğurt tatlısı tarifine geçebiliriz.

Siz de yeni tatlar keşfetmek ve sofralarınızı renklendirmek istiyorsanız, çikolatalı tatlılara göz atarak kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Nefis çikolata topları veya ıslak kek tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Çikolata Soslu Yoğurt Tatlısı için

Malzemeler

Kek hamuru için

  • 3 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 limonun suyu

Üzeri için

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • File Antep fıstığı
Çikolata Soslu Yoğurt Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Kekin hazırlanması için, oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine şekeri ekleyin.
  2. Karışımı bir tel çırpıcı ya da mikser yardımıyla çırparken, yoğurt ve yağı ilave ederek çırpmaya devam edin.
  3. Üzerine irmik, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip, iyice karıştırın. Kekten daha katı kıvamlı olan hamuru, sıvı yağla iyice yağlanmış 30-35 cm çapındaki cam kaba ya da büyükçe bir kek kalıbına aktarın.
  4. 5 dakika önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuması için kenarda bekletin.
  5. Şerbetin hazırlanması için; toz şeker ve suyu küçük bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
  6. Arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Ocağın altını kısıp limon suyunu ilave edin. Sonra 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  7. Sıcak haldeki şurubu soğumuş olan tatlının üzerine gezdirin ve iyice soğumasını bekleyin.
  8. Hazır kakaolu sosu pişirip ılıtın ve üzerine gezdirin, Antep fıstığı ile süsleyip soğuyunca dilimleyin.
  9. Dilerseniz hazır sos yerine, ev yapımı çikolata sosu kullanabilirsiniz.

Çikolata Soslu Yoğurt Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife başlamadan önce tereyağı ve yumurtaların oda sıcaklığında olduğundan emin olun.
  2. Harcın kıvamı sulu olursa irmik, koyu olursa yoğurt takviyesi yapın.
  3. Tatlının tadını dengelemek için bir çay kaşığı karbonat ilave edebilirsiniz.
  4. Tatlının içerisinde şerbet kullanılacağı için, çikolata sosunu ölçülü bir şekilde kullanın. Aksi takdirde çok şekerli olacaktır.

1 Porsiyon Çikolata Soslu Yoğurt Tatlısı Kaç Kaloridir?

  1. Standart malzemelerle hazırlanan çikolata soslu yoğurt tatlısının bir porsiyonu, yaklaşık 240 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için kilo ve şeker kontrolünde olanların küçük porsiyonlar tüketmesi tavsiye edilir.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo