Paçanga Böreği
05 Ocak 2021

Davet sofralarının vazgeçilmez sıcağı paçanga böreği..

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Paçanga Böreği için

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 18 adet ince dilim kaşar peyniri
  • 10 dilim pastırma 
  • 2 adet domates
  • 2-3 adet sivri biber 
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Paçanga Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Yeşil biberler tavada tereyağı ile sotelenir. Domates eklenip sotelemeye devam edilir.
  2. Şerit doğranmış pastırmalar eklenir ve birlikte sotelenir. Bir yufka tezgaha açılır ve ikiye katlanır.
  3. Üçgen sarmak için yufka altıya bölünür. Her parçanın başına pastırmalı harçtan ve ince bir dilim kaşar peyniri koyulur.
  4. Üçgen şeklinde katlanır. Son katı yapışması için su ile nemlendirilir. Hazırlanan börekler kızgın derin yağda kızartılır.
  5. Üçgen yerine geniş sigara böreği gibi de katlanabilir. fırında da pişirilebilir.
  6. Fırında pişirileceği zaman yufka üçgen kesilmeli ve yufkaya eritilmiş tereyağı sürülmelidir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo