En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13902 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2275 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Bruschetta (İtalyan Antipasti)
Kurutulmuş Patlıcan Dolması
Anasayfa
Tarifler
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Lezzet Ustası
22 Ağustos 2022
Bu börek çok basit gibi görünse de lezzeti gerçekten sizi şaşırtacak, çok lezzetli!
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Castagnole
Tikvenik
Etli kestane
Elmalı cevizli milföy
Trabzon çikolatası
Air fryer'da pişi
Michelin Rehberi 2025 Seçkisi: Geri Sayım Başladı!
Burdur Yöresel Yemekleri: Burdur Mutfağından 12 Nefis Tarif
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Listede Türkiye'den 6 Tatlı Var
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek için
Malzemeler
200 gram dana sucuk
1 adet domates
2 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
1-2 adet yufka (1,5 adet yufka kullanıldı)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 adet yumurta
1,5 su bardağı galeta unu
3 yemek kaşığı sıvı yağ (iç harç için)
1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Nasıl Yapılır
3 yemek kaşığı yağı tavaya döküyoruz. Orta ateşe alıyoruz.
Öncelikle kapya biberleri 3 dakika pişiriyoruz.
Sonrasında yeşil biberleri atıp 3 dakika daha pişirip yarım ay şeklinde kesilen sucukları atıyoruz. 5 dakika da böyle pişiriyoruz.
Sonrasında domatesi ekleyip 5 dakika da domateslerle beraber pişiriyoruz.
Tuz, kırmızı pul biber ve karabiberini atıp karıştırıyoruz.
Altını kapatıp 5 dakikada soğuyup dinlendiriyoruz.
1 yufkayı 8 eşit parçaya bölecek şekilde kesiyoruz.
Yufkanın içine 2 yemek kaşığı kadar sucuklu harç koyuyoruz.
1 tatlı kaşığı kadar da kaşar koyuyoruz. İsteyen daha çok da koyabilir. Fakat kaşarı fazla atmamanızı öneririm pişirirken akabilir.
Börekleri sarıp çırpmış olduğumuz yumurtaya buluyoruz ve ardından galeta ununa buluyoruz.
1 su bardağı sıvı yağı tavada iyice kızdırıyoruz.
Börekleri kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
Yanında güzel bir demli çay ile servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Not:
bizim iç harçtan 12 adet çıkıyor. Bu da 1,5 yufka eder.
Tarif Kategorileri
Şarküteri Tarifleri
Börek Tarifleri
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Sizden Lezzetler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Hamurişi Tarifleri
25 Dakika
Börek Tadında Sebzeli Krep
lezzet_ustasi
Hamurişi Tarifleri
70 Dakika
Cookie And Strawberry Cake
Eda’dan tariflerce
Hamurişi Tarifleri
25 Dakika
Tortilla Pizza
doğuchef
Hamurişi Tarifleri
30 Dakika
Chocolate Chips Cookies
ruya_dilimler
Hamurişi Tarifleri
30 Dakika
Patlıcanlı Pizza
Beyazyakayemekleri
Hamurişi Tarifleri
45 Dakika
Baykuş Kurabiye
Ebrunun_mutfagndan
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.