Dereotlu Poğaça (Mayasız)

Dereotlu Poğaça  (Mayasız)
20 Mart 2021

Pişerken evi saran kokusuna ve çatlak dokusuna aşık oluyor insan 💜

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Dereotlu Poğaça (Mayasız) için

Malzemeler

Hamuru İçin:

  • 125 gr Tereyağı (İsteğe göre azaltılabilir)
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Aldığı Kadar Un
  • İsteğe göre 1 Tatlı Kaşığı Sirke konulabilir)

İçi İçin:

  • Rendelenmiş tulum peyniri, kaşar peyniri vb.
  • Dereotu

Üzeri İçin:

  • 1 adet Yumurta Sarısı
  • Çörekotu
Dereotlu Poğaça (Mayasız)

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak tereyağını eritin.
  2. Bir kapta sıvı yağ, tereyağı, yumurta, yoğurt ve tuzu karıştırın.
  3. Sonra içerisine un ve kabartma tozunu eleyerek koyun. (Bu aşamada sirkeyi de koyun.)
  4. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince ince ince kıyılmış dereotunu da ekleyin ve hamura yedirin, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlak biçimde açın.
  5. Ortasına rendelenmiş peyniri koyup kapatın ve elinizle yuvarlayın.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo