Sebze Kulesinde Köfte

Sebze Kulesinde Köfte
10 Aralık 2020

Kızarmış sebzeler ile köftenin buluşmasına katılan nefis domates sosu ile sofralarımızda lezzet yerini alıyor.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sebze Kulesinde Köfte için

Malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 3 çorba kaşı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Çay kaşığının ucuyla karbonat
  • Tuz

Tabanı için:

  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 2 adet kabak
  • 4 adet sivri biber
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Sosu için:

  • 3 adet rondodan geçirilmiş domates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Maydanoz
Sebze Kulesinde Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Kıyma, yumurta, soğan, galeta unu, tuz, kimyon, karbonat ile köfte hamuru yoğurulur. Yuvarlak şekillendirilir ve sıvı yağda hafif kızartılır.
  2. Sebzeler ince ve halka şeklinde doğranır ve sıvı yağda hafifçe kızartılır.
  3. Domates, tereyağı ve tuz tencereye alınır ve kaynatılır.
  4. Pişirme kabına önce patates, üstüne kabak, patlıcan ve köfte koyulur. Üzerine sivri biber koyularak kürdan ile tutturulur.
  5. Domates sosu kulelerin üzerine gezdirilir ve tepsinin zeminine dökülür.
  6. 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
  7. Servis edilirken pişirme kabındaki domates sosundan üstüne gezdirilir. Maydanoz ile süslenir.
  8. (Bu ölçülerde 15 adet kule çıkıyor)
  9. (Sebzelerin aynı ebatta olmasına dikkat ediniz)
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo