Fırında Bütün Tavuk

Fırında Bütün Tavuk
15 Şubat 2024

Fırından çıkan yemeğin kokusu öyle bir sarar ki etrafı aç değilseniz bile o vakit iştahınız açılmaya başlar. Sofra kurulur, yanına mis gibi tereyağlı bir pilav yapılır. Müzik çalar, sohbet başlar. Bu bir aile geleneği haline gelir zamanla. O gün yapılan tavuğun da lezzeti bir başka olur. 

Bütün tavuk nasıl parçalanır yazımıza göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Bütün Tavuk için

Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 3 adet orta boy patates
  • 3 adet havuç
  • 2 adet çubuk tarçın

Tavuğun Marinesi:

  • Zeytinyağı
  • Taze yada kuru kekik
  • Toz kırmızı biber
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 avuç tane karabiber
  • 3 diş sarımsak
Fırında Bütün Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Aldığınız bütün tavuğu bir gün önceden marine edip buzdolabında bekletin.
  2. Patates ve havuçları büyüklüğüne göre ortadan ikiye veya üçe doğru kesin.
  3. Fırın kabınıza marine ettiğiniz tavuğu alın. Marineden kalan sosu üzerine gezdirip patates, havuç, çubuk tarçın, tuz ilavesini yaparak tüm malzemelere sosu güzelce yedirin.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında tavuğu ilk 40-45 dakikasını üzeri kapalı bir şekilde pişirdikten sonra, üzerine örtüğünüz folyoyu alarak geri kalan zamanda üzeri açık bir biçimde pişirerek üzeri kabuk bağlamış çıtır, içi sulu güzel bir tavuk elde etmiş olacaksınız.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo