Evde Kolay Waffle

Evde Kolay Waffle
29 Aralık 2023

Waffle, hamurun üzerine sürülen çeşitli çikolatalar, soslar ve üzerine konulan çeşitli mevsim meyveleriyle yapılır. 1620'lerde Hollanda'da ortaya çıkan bir yöntem olduğu söylenir. Hollanda'dan Amerika'ya geçmiş ve oradan bütün Dünyaya yayılmıştır. İçerdiği meyve yo��unluğu sayesinde waffle, hem vitaminli hem de hafif bir öğündür. Tarifler mevsime ve beğenilerinize bağlı olarak değişebileceğinden, evde waffle yapımı tatlı meraklıları için eğlenceli bir hal alabilir. Hazırsanız, evde meyveli waffle nasıl yapılır birlikte görelim.

Evde Kolay Waffle Tarifinin Kalorisi Kaçtır?

  • Evde kolay waffle tarifinin porsiyonu 295 kaloridir. 
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Evde Kolay Waffle için

Malzemeler

Waffle Hamuru Tarifi için gerekli malzemeler; 
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ 

Süslemesi için malzemeler; 

  • Çilek
  • Kivi
  • Muz
  • Ananas
  • Ahududu
  • Portakal
  • Sürülebilir çikolata
  • Çikolatalı sos (üzerine süs yapmak için)
  • Fındık
  • Ceviz
  • Hindistan cevizi 
Evde Kolay Waffle

Nasıl Yapılır

  1. Waffle yapımı birkaç basit adımdan oluşur. Bu adımları takip ederek evde waffle yapabilirsiniz.
  2. Öncelikle waffle hamuru yapmak için yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurtanın akını vanilya ile birlikte köpürene kadar mikser yardımıyla çırpın.
  3. Farklı bir kapta yumurtanın sarısını ve toz şekeri çırpın. Yumurta akıyla vanilya karışımının üzerine farklı kapta hazırladığınız karışımı ve diğer malzemeleri dökün.
  4. Hepsini karıştırın. Hamurun kıvamı yoğunlaşana kadar karıştırma işlemini sürdürün. Sonrasında hamurunuzu waffle makinesine koyun ve pişirin. 
  5. Pişirme işlemi süresince meyveleri dilediğiniz şekillerde doğrayın. Pişirdiğiniz hamurun yüzeyine, sürülebilir çikolatayı yayın ve meyveleri dizin.
  6. Kuru yemişleri ekleyin. Ev yapımı çikolata sosu ile waffle üzerine dilediğiniz gibi desenler çizin. Düz zemine sahip bir tabakla servis edin. 
Servis Önerisi
  • Waffle tatlınız için beyaz çikolata kullanabilirsiniz.
  • Tatlınızı kakaolu dondurma ile servis edebilirsiniz.
  • Waffle tatlısının üzerine rengarenk bonibonlar koyabilirsiniz.
  • Waffle tatlısının üzerine çakıl taşı çikolatalar koyarak süsleme yapabilirsiniz.
  • Tatlınızın daha hafif olmasını isterseniz çikolata sosu yerine meyve sosu seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Waffle yapımının ilk aşamasını yumurta seçimi oluşturuyor. Kullanılan yumurtaların uygun ağırlıkları 50-60 gramı geçmemeli. Tereyağının ise oda ısısında yumuşatılmış olması ikinci önemli püf noktasıdır. Beyazlatılmış veya esmer şeker kullanmak ise sizin tercihiniz.
  • Hamura eklenen unun en az bir kez elenmiş olması gerekiyor. Beyaz, tam buğday, tahıllı veya yulaf unu kullanmak sizin tercihiniz. Kabartma tozunu da un ile birlikte elemenizi öneriyoruz.
  • Waffle hamuruna eklenen en son malzeme olan sütün de oda ısısında olması gerekiyor. Çırpma işlemini hamurun harcı boza kıvamına gelene kadar sürdürmeniz ise önemli püf noktalardan biri.
  • Harç karışana ve istediğiniz kıvama gelene kadar karıştırın ancak fazla karıştırmamak en önemli noktalarından biridir. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo