Kuşbaşı Etli Ali Nazik

Kuşbaşı Etli Ali Nazik
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuşbaşı Etli Ali Nazik için

Malzemeler

  • 3 yeşil sivri biber
  • 1 arnavut biberi
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 g kuşbaşı kuzu eti
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Yoğurtlu patlıcan için

  • 4 orta boy patlıcan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 500 g yoğurt

Üzeri için

  • İri çekilmiş ceviz içi
Kuşbaşı Etli Ali Nazik

Nasıl Yapılır

  1. Yeşil sivri biber, Arnavut biberi ve soğanı ince kıyın. Tereyağını eritip kuşbaşı kuzu etlerini hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Etlerin renkleri dönmeye başlayınca iri çekilmiş cevizi içi, soğan ve biberleri ekleyin. Tuz ve kırmızı pul biberle tatlandırıp ocaktan alın.
  2. Közleyip kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ince doğrayın. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ekleyip hafif çırpın. Patlıcanları yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Yoğurlu patlıcanı bir servis tabağına alın. Üzerine cevizli kuzu etlerini yerleştirin. İri çekilmiş ceviz içiyle süsleyerek sıcak servis yapın.

Dilerseniz, kıyma ve patlıcan ile hazırlanan klasik Ali Nazik tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo