Portakal Soslu Kereviz

Portakal Soslu Kereviz
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakal Soslu Kereviz için

Malzemeler

  • 3 kereviz
  • 3 patates
  • 10 arpacık soğan
  • 2 havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı bardağı portakal suyu
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • Tuz
  • Maydanoz yaprakları
Portakal Soslu Kereviz

Nasıl Yapılır

  1. Kerevizleri soyup top şeklinde kesin. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
  2. Patatesleri soyup top şeklinde kesip limonlu suya ekleyin. Soğanları soyun. Havuçları temizleyip top şeklinde doğrayın.
  3. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Sırasıyla havuç, süzülmüş patates ve kerevizi ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
  4. Portakal suyu, şeker ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  5. Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz cevizli kereviz salatasını da notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo