Mercimekli Lahana Sarma

Mercimekli Lahana Sarma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mercimekli Lahana Sarma için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 küçük boy beyaz lahana
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 büyük soğan
  • 2 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 kahve fincanı zeytin yağı
  • 1 limon
  • Tuz
  • karabiber
Mercimekli Lahana Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Mercimeği yıkayıp süzün.Sıcak suda yarım saat bekletin.Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 5 dakika haşlayın ve süzgece alın.
  2. Maydanozu kıyın.Soğanı soyup kıyın.Mercimeği bir kaba alın.Bulgur, maydanoz,soğan,salça,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  3. Lahana yapraklarının büyüklerini iki parçaya kesin.Geniş kenarına bir kaşık kadar iç malzeme yerleştirip kenarlarını katlayın ve sarın.
  4. Düz tabanlı bir tencereye lahananın dış yapraklarını döşeyin.Sarmaları dizip üzerine zeytin yağını gezdirerek dökün.
  5. Su ekleyin.Sarmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın.Kısık ateşte 45 dakika pişirin.Ilık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo