Ülkemizde en çok Akdeniz ve Ege'de yetiştirilen enginar, antioksidan özelliğindedir. İtalyan ve Fransız mutfaklarında da tüketilen bu besin; çorba, sulu yemek ve salata yapımında kullanılır. Düzenli olarak tüketildiğinde sindirim ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle kış aylarında haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Demir bakımından zengin olmasının yanı sıra damar tıkanıklığı riskini de düşürür. Malzemeleriniz hazırsa İzmir usulü enginar dolması tarifine başlayabiliriz.
Akşam öğünlerinde sunulan dolma tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, zeytinyağlı biber dolması tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
İzmir Usulü Enginar Dolması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon İzmir Usulü Enginar Dolması Kaç Kaloridir?
Teşekkür ederiz.