Kuskuslu Ve Yoğurtlu Kabak

Kuskuslu Ve Yoğurtlu Kabak
19 Şubat 2024

9 aylık bebekler için çok lezzetli ve pratik bir tarif ile karşınızdayız. 8. aydan sonra ek gıdaya başlayan bebekler için hem vitamin dolu, hem de lezzetli bir mama hazırlamak zor gelebilir. Ancak bebeğinize kolayca hazırlayabileceğiniz bir önerimiz var. Yalnızca 4 malzeme ile hazırlanan kuskuslu ve yoğurtlu kabak tarifini püre kıvamına getirerek yedirmenizi öneriyoruz. Malzemeler hazırsa, kuskuslu ve yoğurtlu kabak tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak etli bezelye püresi ve tavuklu ıspanaklı makarna tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kuskuslu Ve Yoğurtlu Kabak için

Malzemeler

  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 kahve fincanı haşlanmış kuskus
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 10 gr tereyağı
Kuskuslu Ve Yoğurtlu Kabak

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle kabakları bol su ile durulayın ve kabuklarını kazıyın.
  2. Kabakları ince ince dilimledikten sonra tencereye koyun ve üzerine su ekleyin.
  3. Buharda 10 dakika boyunca pişirin.
  4. Başka bir tencerede kuskusu haşlayın.
  5. Haşladığınız kuskusa yoğurt ilave edin ve çatal ile ezerek püre kıvamına getirin.
  6. Kuskus, yoğurt ve tereyağını pişen kabaklara ekledikten sonra blenderdan geçirin.
  7. Püre kıvamına gelen mamayı bebeğinize servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo