Elenmiş unu, muskatı, soğuk suyu ve küp doğradığınız tereyağını hamur yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp buzdolabına alın, 15 dakika dinlendirin.
Tart hamurunu merdane ile açıp yağlanmış tart kalıbına, kenarlarını da bastırarak yayın. Tart hamuru fırında pişerken kabarmaması için bir avuç kadar kuru bakliyat serpin. 175 dereceye ayarlı fırında, 15-20 dakika pişirin.
İç malzemesi için zeytinyağını ısıtıp tüm sebzeleri ve ceviz içini kavurun. Tuzu ve baharatını ekleyip tatlandırın. Ilınınca kremayı, rendelenmiş parmesan peynirini ve çırpılmış yumurtaları ekleyin. Karıştırıp fırından çıkardığınız tart hamurunun içine dökün. Hamuru tekrar sıcak fırına verin. 20-25 dakika daha pişirin. Fırından alın, hafif ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.