Şehrazat Tatlısı
Ağustos ve Eylül ayları, kışlıkların hazırlanması için en ideal dönemdir. Reçeller, turşular, konserveler hazırlanır ve dolaplarda saklanır. Yapılan yemekler kış boyunca çıkartılarak tüketilir. Patlıcan, biber, kabak gibi sebzelerin pişirildikten sonra domates sosuyla birleştirilmesine şakşuka denir. Türk mutfağında meze olarak ymeklerin yanında sunulan şakşuka, genellikle sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edilir. Peki, şakşuka konservesi nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, fırında şakşuka konservesi için detaylara geçebiliriz.
Alternatif olarak domates konservesi ve bamya konservesi tarifini de deneyebilirsiniz.
1 Porsiyon Fırında Şakşuka Konservesi Kaç Kalori?
4 Litrelik kavanoz için
Domates sos için
Teşekkür ederiz.