İtalyan Salatası

İtalyan Salatası
15 Şubat 2022

İtalyan salatası, yapımı oldukça kolay ve pratik bir salatadır. İster özel günlerinizde ister akşam yemeklerinde meze olarak tüketebilirsiniz. Mayonez kullanmayı tercih etmiyorsanız, yoğurt kullanabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa İtalyan salatasının tarif detayları aşağıda.

Çin salatası tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 12 Kişi Kaydetti
İtalyan Salatası için

Malzemeler

  • 1 kavanoz hazır garnitür (havuç, patates, bezelye)
  • 100 gr. Kaşar peyniri
  • 100 gr. Salam
  • 60 gr. Kornişon turşu
  • 200 gr. Mayonez
İtalyan Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Hazır garnitür süzgece alınarak bir süre süzdürülür ve ardından avuç içine alınarak hafif sıkılır, fazla suyundan arındırılır.
  2. Bunu yapma sebebimiz, ürünlerin tamamı karıştığında sulanma ihtimalini azaltmak içindir, çünkü kullanılacak mayonez türlerinin kaliteleri farklı olabilir ve su tutmayabilir.
  3. Kaşar peyniri ve salam julyen şekilde uzun ince kesilir.
  4. Kornişon turşu da julyen kesilir ve garnitüre uygulanan sıkma işlemi burada da uygulanır.
  5. Ürünler hazır olduğunda hepsi bir kaba alınır ve mayonez ile karıştırılır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo