Air Fryer'da Köz Patlıcan Salatası

Air Fryer'da Köz Patlıcan Salatası
07 Ekim 2024

Köz patlıcan salatası, hafif ve lezzetli bir meze arayanlar için ideal bir seçenektir. Air fryer kullanarak, patlıcanları mükemmel bir şekilde közleyebilir ve sağlıklı bir şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte air fryer'da köz patlıcan salatası tarifi:

Air Fryer’da sarımsaklı peynir tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Air Fryer'da köz patlıcan salatası kaç kaloridir?

Bir porsiyon Air Fryer'da köz patlıcan salatası 70 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Air Fryer'da Köz Patlıcan Salatası için

Malzemeler

  • 4 tane patlıcan
  • 2 tane kırmızı biber
  • 4 tane yeşil biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane domates
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Bu Tarifte Bunlara İhtiyacınız Olabilir

Air Fryer'da Köz Patlıcan Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle patlıcanlara ve biberlere çatal ile delikler açın. 
  2. Air fryer’ı 200 dereceye ayarlayın ve patlıcanlar ile biberleri pişirme haznesine yerleştirin. 
  3. 20 dakika pişirme süresi ayarlayın. 
  4. Pişirme sürecinin 10’uncu dakikasında air fryer’ın haznesini açarak patlıcan ile biberleri çevirin ve pişirmeye devam edin. 
  5. Pişen patlıcanların ve biberlerin kabuklarını soyun. 
  6. Patlıcanların içlerini doğrayın ve geniş bir salata kabına alın. 
  7. Kırmızı biberlerin kabuklarını soyup iç kısımlarını doğrayın, soğanları piyazlık doğrayın son olarak ince doğranmış sarımsakları da zeytinyağı ile salata kabına ekleyin ve karıştırın. 
  8. Tuz ve limon suyunu da ilave edip karıştırdıktan sonra servis edin.
Servis Önerisi
  • Köz patlıcan salatasını, taze pita veya lavaş ekmeği ile birlikte sunabilirsiniz. 
  • Yanında sade yoğurt veya sarımsaklı yoğurt sunarak, salatanın lezzetini dengeleyebilirsiniz.
  • Farklı zeytin çeşitleri ve beyaz peynir veya feta peyniri ile birlikte servis yaparak, tabak zenginliği sağlayabilirsiniz.
  • Yanında roka, maydanoz veya nane gibi taze yeşilliklerle birlikte sunmak, hem renk hem de tat katacaktır.
  • Servis yapmadan önce üzerine taze nane veya maydanoz serpiştirerek hem görsel olarak zenginleştirin hem de ekstra bir tazelik katın.
Püf Noktası
  • Kıvrımlı ve ince kabuklu patlıcanlar, közleme için idealdir. Daha az acı olan çeşitleri tercih edebilirsiniz.
  • Patlıcanları soyduktan sonra tuzlu suda 15-20 dakika bekletmek, acılığı azaltır.
  • Air Fryer'ı 200°C'de önceden ısıtın. Patlıcanları 15-20 dakika pişirin ve ara ara çevirerek eşit şekilde közlenmelerini sağlayın.
  • Közlenmiş patlıcanları bir kapta kapakla kapatın veya bir örtüyle sarın. Bu, buharın içeride kalmasını ve patlıcanların daha yumuşak olmasını sağlar.
  • Zeytinyağını ve baharatları, közlenmiş patlıcanlara eklemeden önce iyice karıştırın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo