Iceberg Salatası

Iceberg Salatası
19 Aralık 2024

Taze ve sağlıklı malzemelerle hazırlanan bu rengarenk iceberg salatası, hem gözünüzü hem de damağınızı şenlendirecek. İşte Iceberg salatası tarifi:

Beyaz Lahana Salatası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Iceberg salatası kaç kaloridir?

Bir porsiyon Iceberg salatası 180 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Iceberg Salatası için

Malzemeler

  • 1 adet iceberg marul
  • 2 adet havuç
  • 1/4 mor lahana
  • 1/4 limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber 
  • 1 tatlı kaşığı sirke veya elma sirkesi 
Iceberg Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Iceberg marulunu iyice yıkayın ve kurulayın. Ardından marulu elinizle iri parçalara ayırın ve bir salata kasesine alın.
  2. Havuçları soyup, rendeleyin.
  3. Mor lahanayı ince ince doğrayarak salataya ekleyin. 
  4. Salatanın sosu için küçük bir kasede limon suyu, zeytinyağı, sirke ve tuz ile karabiberi karıştırın.
  5. Hazırladığınız sebzeleri geniş bir salata kasesine alın ve üzerine hazırladığınız sosu dökün. Tüm malzemeleri nazikçe karıştırın.
  6. Iceberg salatanız hazır. Soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Servis Önerisi
  • Salatanın tazeliğini ve çıtırlığını koruyabilmek için soğuk servis yapmanız önerilir. Servis etmeden önce salata malzemelerini buzdolabında bir süre bekletebilirsiniz.
  • Salatanızın renkli ve canlı malzemelerini ön plana çıkarabilmek için geniş ve düz tabaklar tercih edebilirsiniz.
  • Bu salatayı ana yemekle birlikte sunabilirsiniz. Tavuk, balık veya et gibi protein kaynaklarıyla zenginleştirebilirsiniz.
  • Salatayı servis ederken, ekstra sos seçeneği sunabilirsiniz. Zeytinyağı, balzamik sirke, yoğurtlu soslar veya hardallı soslar salataya farklı tatlar katabilir.
Püf Noktası
  • Iceberg marulun taze olması salatanın çıtırlığını ve lezzetini doğrudan etkiler. Tüm malzemelerin taze olduğundan emin olun.
  • Iceberg marulunu yıkarken yaprakların arasına su girmesini sağlamak için dikkatli olun, ardından tamamen kurulayın. Marulun suyu, salatadaki diğer malzemelerin sulanmasına neden olabilir.
  • Limon suyu, sirke ve zeytinyağını önceden karıştırın ve salatayı sosla servis etmeden önce iyi bir şekilde harmanlayın. Sosu doğrudan salataya eklememek, malzemelerin su salmasını engeller.
  • Mor lahana, hem renk hem de lezzet açısından salataya zenginlik katar. Havuçları ince dilimler veya jülyen şeklinde doğrayarak salatayı daha görsel açıdan güzel hale getirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo