Hindi Etli Buğday Salatası

Hindi Etli Buğday Salatası
30 Aralık 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Hindi Etli Buğday Salatası için

Malzemeler

  • 2 parça hindi göğüs eti
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı buğday
  • 250 gr kırmızı üzüm
  • 2 kereviz sapı
  • 1 kırmızı elma
  • Yarım demet nane
  • ¼ kırmızı lahana (ince kıyılmış)

Sos için

  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 limonun suyu
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • Tuz
  • Karabiber
Hindi Etli Buğday Salatası

Nasıl Yapılır

Hindi etini iri parçalar halinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Buğdayı yumuşayıncaya kadar pişirin ve süzerek soğumaya bırakın. Sos için zeytinyağı, limon kabuğu, limon suyu, bal, rendelenmiş sarımsak, hardal, tuz ve karabiberi çırpın. Elmayı jülyen, kereviz saplarını verev şekilde doğrayın. Üzümleri ortadan ikiye kesin ve tüm malzemeleri bir kapta harmanlayın. Sosu ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış kırmızı lahana ekleyip servis yapın.

Pratik buğday salatası tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo