Cevizli Kereviz Salatası

Cevizli Kereviz Salatası
30 Kasım 2023

Ana vatanı Doğu Akdeniz ülkeleri olan kereviz; çorba, turşu ve salata yapımında kullanılır. Türkiye'nin birçok yerinde yetiştirilen bu besinin hasat zamanı Nisan ve Mayıs aylarıdır. Hem çiğ, hem de haşlanarak tüketilebilir. İçeriğinde demir ve kireç olduğu için, unutkanlığı gidermesiyle bilinir. Anne sütünü arttırıcı bir özelliği vardır. Bu yüzden hamileliğin son aylarında haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, cevizli kereviz salatası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Cevizli Kereviz Salatası Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan kereviz salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 100 kaloridir. Lif ve potasyum bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 13 Kişi Kaydetti
Cevizli Kereviz Salatası için

Malzemeler

  • 2 kereviz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 

Üzeri için

  • Ceviz içi
  • İnce kıyılmış maydanoz
Cevizli Kereviz Salatası

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Cevizli kereviz salatasını, fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce ayıkladığınız kerevizleri sirkeli suda 10 dakika bekletin. Böylece daha canlı kalmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Kullanacağınız cevizlerin kabuksuz olmasına özen gösterin. Bu sayede acı tadını yok edebilirsiniz.
  • Kerevizin kokusunu önlemek için, pişirme esnasında birkaç damla limon sıkın.
  • Salatanın yoğurdunu servis etmeden önce ilave edin. Aksi takdirde yoğurt suyunu salacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo