Tarhana Çorbası
14 Kasım 2024

Kökeni Orta Asya olarak düşünülen tarhana çorbası, Karadeniz ile özdeşleştirilmiştir. Anadolu ve Balkan mutfaklarında sıkça yer verilen bu besin, halsizliğe ve strese iyi gelir. İsteğe göre pişirme esnasında içerisine mercimek, nohut ve süt eklenebilir. Kış aylarında sofralardan eksilmeyen tarhana; hipertansiyon, diyabet ve obezite tedavisinde de önemli bir rol oynar. Tarhana çorbası nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, klasik tarhana çorbası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Tarhana Çorbası Kaç Kaloridir?

Bir kase tarhana çorbası, yaklaşık 120 kaloridir. Besin değeri bakımından zengin olan tarhanayı, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Öğle ve akşam öğünlerinin vazgeçilmezi haline gelen çorba tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı paça çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Tarhana Çorbası için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı tarhana
  • 1 litre sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Tarhana Çorbası

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Tarhana çorbasını, İzmir köfte veya lazanya ile birlikte servis edebilirsiniz

Püf Noktası
  • Pişirme işlemini orta ateşte sürekli karıştırarak yapın. Aksi takdirde dibi tutacaktır.
  • Çorbanın kıvamı koyu olursa, yavaş yavaş süt dökerek açabilirsiniz. Oluşan topaklanmaları mikser ile dağıtabilirsiniz.
  • Tarhana çorbasını lor veya kelle peyniri ile karıştırarak lezzetini arttırabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo