Kısa süreli saklama için buzdolabı idealken, uzun süreli saklama için derin dondurucu tercih edilmelidir. Mücverin kıtırlığını ve lezzetini koruması için tamamen soğuduktan sonra uygun kaplarda muhafaza edilmesi gerekir. İşte mücver saklama yöntemleri!
Buzdolabında saklama:
Mücverler tamamen soğuduktan sonra hava geçirmez bir kapta ya da streç filmle sararak buzdolabında saklayabilirsiniz. Isıtmak için tavada çok az yağla kızartabilir ya da fırında ısıtabilirsiniz (180°C'de 5-10 dakika).
Derin dondurucuda saklama:
Mücverler tamamen soğuduktan sonra tek tek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip dondurun. Donduktan sonra buzluktan çıkarıp hepsini aynı poşete ya da saklama kabına koyabilirsiniz. Böylece birbirine yapışmazlar. Isıtmak için donmuş hâliyle fırında ya da tavada ısıtabilirsiniz, mikrodalga da kullanılabilir ama kıtırlığı kaybolabilir.
Mücveri pişirmeden de (karışım halinde) saklamak isterseniz, o şekilde buzdolabında 1 gün bekleyebilir ama sulanma olabilir. Bu yüzden en iyisi pişirip saklamaktır.
Şunlara da göz atın: