Kestane Püresi

Kestane Püresi
28 Ocak 2025

Kışın vazgeçilmezi kestane ile hazırlayabileceğiniz, hem tatlı hem de pratik bir kestane püresi tarifiyle mutfağınızda harikalar yaratın! Yumuşacık, kremsi ve vanilyalı bu lezzetli püre, hem kahvaltılarınızda hem de tatlılarınızda mükemmel bir seçenek olacak. İşte kestane püresi tarifi:

Pirinçli Elma Püresi tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kestane püresi kaç kaloridir?

Bir porsiyon kestane püresi 150 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kestane Püresi için

Malzemeler

  • 500 gram kestane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 tatlı kaşığı bal veya şeker 
  • Yarım çay kaşığı tarçın
Kestane Püresi

Nasıl Yapılır

  1. Kestaneleri temiz suya yerleştirip yarım saat kadar bekletin.
  2. Fırını 200 dereceye kadar ısıtın. Kestaneleri kağıt havluyla nazikçe kurulayın ve her birinin üzerine bıçakla boydan boya çizik atın. Fırın tepsisine bir fırın kağıdı serin ve kestaneleri bu kağıdın üzerine yerleştirip 30 dakika kadar pişirin. Kestaneler piştikten sonra kabuklarını dikkatlice soyun.
  3. Bir tencereye sütü ve şekeri ekleyip karıştırın. Ardından kestaneleri tencereye ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Son olarak vanilya aromasını ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın.
  4. Kestaneli karışımı bir rondoya aktarın,Tarçını da ilave edin. Karışımı rondodan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  5. Kestane püresi servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Kestane püresi, özellikle kış tatlarında tatlı olarak harika bir seçenektir. Üzerine biraz tarçın, ceviz veya fındık serpiştirerek, krem şanti veya dondurma ile süsleyebilirsiniz.
  • Kestane püresi, ekmek veya kızarmış ekmekle mükemmel bir uyum sağlar. Aynı zamanda kreplerin veya pankeklerin üzerine sürülerek de sunulabilir.
  • Ana yemeklerin yanında garnitür olarak da kestane püresi servis edilebilir. Özellikle et yemekleriyle (özellikle kırmızı et ve kuzu) uyumlu bir alternatif olarak kullanabilirsiniz.
  • Kestane püresi, tart, pasta veya keklerin içinde de kullanılabilir. Kremalı bir iç harcı olarak, veya kekin arasında katman olarak kullanılabilir.
  • Kestane püresini dondurup, kestane dondurması yapmak da harika bir seçenek olabilir. Biraz sütle karıştırıp, dondurucuda bir süre bekletip soğuk bir tatlı olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Kestaneleri fırınlamadan önce suya batırarak 30 dakika bekletmek, kabuklarını soyarken size kolaylık sağlar. Ayrıca, kestaneleri pişirirken üzerine çizik atmak, kabuklarının daha rahat soyulmasını sağlar.
  • Kestane püresinin pürüzsüz ve kremsi olmasını istiyorsanız, rondodan geçirmeden önce kestaneleri biraz daha haşlayarak yumuşatabilirsiniz. Ayrıca, püreye eklediğiniz kremayı kontrollü şekilde artırarak daha yumuşak bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Şeker yerine bal kullanarak kestane püresine doğal bir tat ekleyebilirsiniz. Ayrıca vanilya yerine tarçın veya karanfil gibi farklı baharatlar kullanarak tatları çeşitlendirebilirsiniz.
  • Eğer kestane püresinin kıvamı çok yoğun olursa, içine biraz daha süt veya krema ekleyebilirsiniz. Ancak, fazla sıvı eklememeye dikkat edin çünkü püre çok akışkan olabilir.
  • Kestane püresini hazırladıktan sonra, servis etmeden önce biraz soğutmak lezzetinin daha iyi oturmasını sağlar. Özellikle soğuk olarak tüketilen bir tatlı olarak sunmak isterseniz, birkaç saat buzdolabında bekletmek iyi olacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo