Sebzeli Tavuk Suyu Çorbası

Sebzeli Tavuk Suyu Çorbası
28 Şubat 2024

Kış aylarında içinizi ısıtacak bir çorba arıyorsanız, sizi böyle alalım. Hasta çorbası olarak da bilinen bu çorba, hem sebze, hem de tavuk etinin sağladığı faydalar sayesinde, kış aylarının vazgeçilmezidir. Malzemeler hazırsa, sebzeli tavuk suyu çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Sebzeli Tavuk Suyu Çorba Kaç Kalori?

1 porsiyon sebzeli tavuk suyu çorbası, 216 kalori değerindedir.

Terbiyeli tavuk çorbası tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Sebzeli Tavuk Suyu Çorbası için

Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı su
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1/2 çay bardağı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

Terbiyesi için:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 1 demet maydanoz
Sebzeli Tavuk Suyu Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Tencerenin içine tavukları alın ve üzerine 4 bardak su ekleyerek haşlayın. Haşlama işleminden sonra tavukları çıkarın, haşlama suyunu kenarda bekletin. 
  2. Başka bir tencereye sıvı yağ koyun. Bu esnada soğan, havuç ve patatesleri küp küp doğrayın. 
  3. Sırasıyla önce havuç ve soğanları tencereye alarak yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra üzerine patatesleri ekleyerek karıştırmaya devam edin. 
  4. Kavrulan sebzelerin üzerine un ve tereyağı ekleyip kavurun. Üzerine sıcak suyu ekleyerek karıştırın. 
  5. Hazırladığınız karışıma kenara ayırdığınız tavuk suyunu ilave edin. Ardından tel şehriyeleri koyarak kısık ateşte 10 dakika karıştırarak pişirin. 
  6. Bu esnada tavukları didikleyip tencereye alın. Sevdiğiniz baharatları ilave ederek 10 dakika daha pişirin. 
  7. Tüm sebzeler yumuşadığında, çorbayı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Sebzeli tavuk suyu çorbayı, kuru fasulye ve pirinç pilavı eşliğinde sunabilirsiniz. 

Püf Noktası
  • Dilerseniz, tavuk göğsü yerine tavuk but da kullanabilirsiniz.
  • Terbiyeli karışımın içine sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin. 
  • Havuç ve patatese ek olarak, tarifte kereviz sapı da kullanabilirsiniz.
  • Çorbanın üzerini taze soğan, toz biber veya karabiber ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo