Pişi

Pişi
16 Nisan 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Pişi için

Malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı+2 yemek kaşığı kadar un 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 şişe doğal maden suyu 

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Pişi

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için, unu geniş bir karıştırma kabına eleyin ve tuzu ilave edip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açın ve maden suyunu azar azar ilave edin. Kenarlarından toparlamaya başlayarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. 
  2. Hamuru 8 eşit bezeye ayırın. Bezeleri unlanmış tezgah üzerine alarak bir merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurları kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo