Bulgur söz konusu olunca bazen duygusal davranabiliyorum ve bir bakıyorum ki uzun uzun anlatmaya başlamışım. Tariflerde yer alan bazı hatalar bulgurun fazla şişmesine, mat bir görüntü almasına ve lezzet kaybına neden oluyor. Bunların önüne geçmek için bulguru fazla ıslatmamak, sıcak su kullanmamak ve yoğururken 20 dakikayı geçmemek çok önemli. Köfte damağınıza değdiğinde hamur gibi olmamalı ve taze bir his vermeli. Rahat hareket edebilmek adına yoğururken geniş bir kap kullanmayı unutmayın. Bulgur uzmanı Asuman Kerkez'den nefis etsiz çiğ köfte tarifi için detaylara geçebiliriz.
1 Porsiyon Etsiz Kolay Çiğ Köfte Kaç Kalori?
Etsiz çiğ köftenin bir porsiyonu 225, bir adedi ise yaklaşık 55 kaloridir.
İçinde et olsun diyenler için nefis çiğ köfte tarifini de buraya bırakıyoruz. Ayrıca en az çiğ köfte kadar sevilen mercimek köftesi tarifine de göz atmayı unutmayın.
Acı sos malzemeleri:
Köfte malzemeleri:
Çiğ köfteyi, naneli ayranla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.