Elmadağ Tiridi

Elmadağ Tiridi
19 Eylül 2023

Ankara Elmadağ'a özel olan bu yemek kuşbaşı dana eti ile hazırlanır. Dana eti lezzetli sebzeli harç ile buluşur ardından ekmeklerin üzerinde servis edilir. Bu lezzetli yöresel yemeğin yapımı oldukça kolaydır. Elmadağ tiridi için malzemeleriniz ve siz hazırsanız, tarifin detayları ve yapım aşamaları aşağıda.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Elmadağ Tiridi için

Malzemeler

  • 300 gr kuşbaşı dana
  • 3 adet yeşil biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • Tandır ekmeği (2 tane)
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su
Elmadağ Tiridi

Nasıl Yapılır

  1. Etler ayrı bir tencerede biraz yağ ile kavurun ardından kapağı kapatarak pişmeye bırakın. (Duruma göre etlerinize su ilavesi yapabilirsiniz.)
  2. Biberleri ve domatesleri küçük yemeklik doğrayın.
  3. Tavaya zeytinyağını alın ve biberleri kavurun.
  4. Domatesleri ilave edin ve kavurmaya devam edin.
  5. Pişen etleri ilave edin.
  6. Baharatları ve suyu ilave edin 15 dakika pişmeye bırakın.
  7. Tandır ekmeklerini küçük küpler halinde doğrayın.
  8. Tereyağı ve zeytinyağı koyduğunuz tavada ekmeklerinizi kavurun.
  9. Tabağınızın altına ekmekleri koyun ardından üzerine etli karışımı ilave edin.
  10. Sıcakken servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Yanında yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Kullanacağınız ekmek miktarı ekmek büyüklüğünüze göre değişecektir. 
  • Dilerseniz ramazan pidesi ya da sevdiğiniz farklı bir ekmek türünü de bu tarifte kullanabilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo