Orata All’Acqua Pazza

Orata All’Acqua Pazza
14 Eylül 2022

Acqua pazza, İtalyan mutfağında buharda pişirilmiş beyaz balık tarifine atıfta bulunmak için kullanılan bir terimdir. Orata all'acqua pazza yapımında çipura, levrek veya çupra balığı kullanılır. Sunumu güzelleştirmek ve lezzetlendirmek için renkli domatesler tercih edilir. Hazırlanan yemek büyük düz bir tabakta sarımsak, domates ve kapari eşliğinde servis edilir.

İtalyan usulü parmigiana tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Orata All’Acqua Pazza için

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 adet levrek ya da çipura (ayıklanmış)
  • 2 diş sarımsak 
  • ½ kırmızı biber 
  • 400 gr küçük domates (renkli domatesler olması tercih edilir) 
  • 4 yemek kaşığı beyaz şarap 
  • 10 adet küçük kapari 
  • 6 dal ince kıyılmış maydanoz 
Orata All’Acqua Pazza

Nasıl Yapılır

  1. Geniş bir tavada yağın yarısı ısıtılır, balıklar kahverengileşinceye kadar 5 dakika pişirilir.
  2. Balıklar ters çevrilir ve sarımsaklar eklenir. 
  3. Biberler ince ince doğranır, biberler ve domatesler tavaya alınır. 
  4. Şarap üzerlerine dökülür ve 1 dakika sonra ½ su bardağı su eklenerek tuz ve karabiber dökülür. 
  5. Kapağı kapatılarak 15 dakika pişirilir. 
  6. Balıklar piştikten sonra balıkları tabaklara alınır, kalan malzemeye kapari ve maydanoz eklenerek sos hazır hale getirilir, tabaklara servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo