Havuçlu Fava

Havuçlu Fava
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Havuçlu Fava için

Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru bakla
  • 1 havuç
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
Havuçlu Fava

Nasıl Yapılır

Kuru iç baklayı akşamdan soğuk suda ıslatın. Ertesi gün havuçlarla beraber bir tencereye alın. Su ekleyip 15 dakika kaynatın. Çıkan köpüklü suyu döküp baklayı bir parmak geçecek kadar sıcak su ve dörde böldüğünüz soğanı ekleyip tekrar kaynatın. Haşlanan soğan, bakla ve havuçları blenderdan geçirin. Dereotunu incecik kıyın. Tuz, şeker ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Dikdörtgen bir kaba alarak üzerini düzleştirin. 4-5 saat buzdolabında bekletin. İyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo