Nar Soslu Hindi But

Nar Soslu Hindi But
20 Ekim 2024

Vücuttaki iltihaplanmayı azaltan nar aynı zamanda, sindirim hastalıklarının gelişmesine engel olur. Bu nedenle tek veya yemeklerin içerisinde sık sık kullanılır. Hindiye ekşi bir aroma katan nar, kan hücrelerinin artmasını da sağlar. Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınıza çok yakışacak nar soslu hindi but tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Nar Soslu Hindi But için

Malzemeler

  • 2 adet hindi but   
  • 1/2 çay bardağı soya sosu 
  • 2 su bardağı nar suyu 
  • 1/2 çay bardağı un 
  • 10 adet kuru kayısı (Önceden suda bekletilmiş) 
  • 10 adet kuru erik (Önceden suda bekletilmiş) 
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber 
  • 1 dal taze kekik  

Nar sosu için

  • 1 su bardağı nar suyu 
  • 2 su bardağı su 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı nişasta 
  • 1-2 tutam tuz
Nar Soslu Hindi But

Nasıl Yapılır

  1. Hindi butlarını çukur bir kaba alın. Yarım çay bardağı soya sosu ile 2 su bardağı nar suyunu karıştırıp hindi etlerinin üzerlerine dökün. Bu sosun içinde bir gün boyunca buzdolabında marine ederek bekletin. 
  2. Hindi etlerini narlı ve soya soslu sosta dinlendirdikten sonra suyunu süzün ve her tarafını una bulayın. Una buladığınız hindi etlerini büyük bir pişirme torbasına aktarın. Marine ettiğiniz sudan 1 çay bardağı kadarını, suda beklettiğiniz kuru meyveleri ve taze kekik yapraklarını ilave edin. Poşetin ağzını sıkıca kapatıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerinde birkaç yerinde kürdanla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 2 saat pişirin. 
  3. Bu arada sosunu hazırlayın. Bunun için tereyağını eritip unu kavurun. Azar azar sıcak su ve nar suyu karışımından ekleyip sos kıvamına gelene dek kaynatın. En son tuzu ilave edip tatlandırın. Pişen hindiyi servis tabağına alın. Üzerine nar sosunu gezdirip servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo