Glazürlü Gingerbread Yılbaşı Kurabiyeleri

Glazürlü Gingerbread Yılbaşı Kurabiyeleri
15 Ekim 2024

Genç pastacı Merve Göker'den şahane Gingerbread yılbaşı kurabiyelerini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Yılbaşının en lezzetli sembollerinden biri olan gingerbread kurabiyeleri, glazür ile kaplayabilirsiniz.

Videolu anlatımıyla zencefilli yılbaşı kurabiyesine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Glazürlü Gingerbread Yılbaşı Kurabiyeleri için

Malzemeler

  • 3 su bardağı  un
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz zencefil
  • 1 yemek kaşığı toz tarçın
  • 6 yemek kaşığı tereyağı ( Oda sıcaklığında ve yumuşamış şekilde)
  • 3/4 su bardağı) toz esmer şeker
  • 1 adet orta boy yumurta
  • 1/2 su bardağı tahin + pekmez karışımı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya toz vanilya

Süslemek için glazür

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 2-3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Gıda boyası (Dilediğiniz renkte)
Glazürlü Gingerbread Yılbaşı Kurabiyeleri

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 170 derecede ısıtın ve fırın tepsine yağlı kağıt serin.
  2. Tüm kuru malzemeyi, un, tuz, tarçın, zencefil ve toz halinde ise vanilya olmak üzere bir kaba alarak harmanlayın ve kenara alın.  
  3. Başka bir kapta tereyağı ile esmer şekeri 1-2 dakika olacak süreyle çırpın. Yumurtayı ekleyip 10 saniye çırptıktan sonra karışımın içine tahin-pekmez ve sıvı ise vanilyayı ilave ederek 10 saniye süreyle tekrar çırparak malzemeleri karıştırın.
  4. Son aşama olarak hazırladığınız karışıma kenara ayırdığınız kuruları da ekleyerek düşük devirde malzemeler bir araya gelecek şekilde tekrar karıştırarak karışımı hamur haline getirin.
  5. Hamuru iki yağlı kağıt arasına alın ve merdaneyle açın ve kalıplarla şekiller çıkardıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve 8-10 dakika pişirin.
  6. Yumurta beyazını bir mikser aracılığıyla köpürene kadar 1-2 dakika çırpın. Daha sonra limon suyunu ilave ederek 1 dakika daha çırpın. Bu sırada ayrı bir yerde pudra şekerini bir kaba eleyin ve pudra şekerini karışımın içine belirli aralıklarla ilave edelim. 
  7. Bu şekilde 1 dakika süreyle karıştırın.  Kıvamını anlamak üzere mikseri durdurup kaşığı karışımın içine sokup kürdan yardımı ile çizik atın. Eğer çizik 10-15 saniyede kapanıyorsa glazür hazırdır. (Daha hızlı kapanıyorsa kıvam alması için biraz daha pudra şekeri ilave edilebilirsiniz.) Renkli süsleme istiyorsanız da glazüre dilediğiniz renkte bir iki damla gıda boyası ilave edebilirsiniz.
  8. Glazürle kurabiyelerin üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo