- Geniş bir karıştırma kabında un, kabartma tozu, karbonat, tarçın ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta esmer şeker ve zeytinyağını bir mikser yardımıyla çırpın.
- Şeker tamamen eridiğinde karamel sos ve vanilya esansını ekleyip tekrar çırpın. Tüm malzeme iyice özdeşleştiğinde yumurtaları tekrer teker kırıp tekrar çırpın.
- Unlu karışımı ilave edip mikserin düşük hızında çırpmaya devam edin. Krema ve kabuklarını soyup rendelediğiniz elmayı ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Harcı yağladığınız iki yuvarlak kek kalıbına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
- Karamel kreması için toz şeker, krema, tereyağının yarısı ve kabartma tozunu bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
- Şeker tamamen eriyip karamel rengi almaya başlayınca ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
- Kalan tereyağı, tuz, vanilya esansı ve pudra şekerini ilave edip tüm malzeme iyice karışana kadar çırpmaya devam edin.
- Yıkadığınız elmaları iyice kuruladıktan sonra alt kısımlarını hazır karamel sosa batırıp bir yağlı kağıt üzerine alın ve karamel tamamen donuncaya kadar buzdolabında bekletin.
- Soğuyan keklerinizi ortadan ikiye kesin. Aralarına karamel kreması sürerek üst üste dizin. Kalan sos ile kekinizin tamamını kaplayın.
- Karamel kreması donana kadar yaklaşık 45 dakika buzdolabında bekletin. Donan karamelli elmalar ve Frenk üzümü ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Farklı bir öneri arıyorsanız, soslu yeni yıl pastasına da göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.