Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan işkembe çorbası, dana veya koyun işkembesinden hazırlanır. Protein bakımından zengin olan bu besin, Balkan ülkelerinde de tüketilir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için, özellikle grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda tüketilmesi önerilir. Kalp sağlığını olumlu yönde etkilemesinin yanı sıra, vücudun ihtiyaç duyduğu B vitamini miktarını da karşılar. Malzemeleriniz hazırsa; evde işkembe çorbası nasıl yapılır birlikte görelim.
1 Porsiyon İşkembe Çorbası Kaç Kaloridir?
Siz de hazır paketler yerine ev yapımı çorbaları tercih ediyorsanız, mutfaklardan eksik olmayan mercimek çorbası tarifine göz atabilir ve başlangıç menülerini zenginleştirebilirsiniz. Dilerseniz, değişik çorba tariflerini de deneyebilirsiniz.
Malzemeler
Terbiyesi için
Üzeri için
Sos için
İşkembe çorbasını, zeytinyağlı biber dolması, kıl biber turşusu ve söğüş salata ile birlikte sunabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.