Sebzeli, Etli Ve Pideli Mantar

Sebzeli, Etli Ve Pideli Mantar
21 Ocak 2021

Daha fazlası için mantarlı tarifler sayfamıza göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli, Etli Ve Pideli Mantar için

Malzemeler

  • 500 gr mantar
  • 250 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3 domates
  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 1 patates
  • 2 taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
  • 1/4 pide ekmeği (tercihen bayat)
  • 3 çorba kaşığı mısır özü yağı
Sebzeli, Etli Ve Pideli Mantar

Nasıl Yapılır

  1. Mantarları temizleyip dörde kesin. Patatesi soyup küp şeklinde kesin. Biberi temizleyip zar şeklinde doğrayın.
  2. Taze soğanı temizleyip kıyın. Pideyi küçük doğrayın. Patatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları kıyın. Domatesleri rendeleyin.
  3. Mısır özü yağının 1 çorba kaşığı kadarını tavada ısıtıp sarımsak ve pide ekmeklerini kavurun. Ocaktan alıp kıyılmış dereotunu ilave edin.
  4. Kalan mısır özü yağını tencerede ısıtıp eti kavurun. Rendelenmiş domates ve mantarları ekleyip kavurun.
  5. Salçalık biber, patates ve sıcak suyu ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp pideli karışım ve taze soğanı ekleyin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo