Barbunyaları ayıklayıp yıkayın ve süzün. Bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin.
Tuz ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzgece alıp soğuyuncaya kadar bekletin.
Kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovun. Maydanoz ve taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın.
Yumurtaları katı kıvamda haşlayın. Ilınınca kabuklarını soyup dilimleyin.
Sarımsakları soyup ezin. Limonun suyunu sıkın. Zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, kırmızı toz biber ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp piyazın sosunu hazırlayın.
Barbunyayı derin bir kaseye alın. Mısır, kırmızı soğan, taze soğan, maydanoz ve sosu ekleyip harmanlayın.
Yumurta dilimleri ve zeytinlerle süsleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.