Lezzet'in
yemek tarifleri gibi lokum tarifleri de çok ilgi görüyor...
Balkabağı, vanilya, tarçın ve tozşekeri tencereye alıp kabak iyice yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak haşlayın.
Ocaktan alıp çatalla ezerek püre yapın. Soğumaya bırakın.
Bisküvileri ufalayıp un haline getirin. Kabak püresini ekleyip karıştırın. Karışımdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Parçaları
elinizde önce yuvarlayıp sonra hafifçe düzleştirin. Ortalarına 1’er kestane yerleştirip kapatın ve tekrar yuvarlayın.
Hazırladığınız topların üçte birinin üzerini eritilmiş çikolata ile kaplayıp antepfıstığına bulayın. Kalanların üzerlerine çikolata
gezdirip inci şekerlemeleriyle süsleyin. Balkabağı lokumlarını renkli pasta kağıtlarının içine yerleştirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.