Acılı Yufka Cipsleri

Acılı Yufka Cipsleri
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Acılı Yufka Cipsleri için

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Susam

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
Acılı Yufka Cipsleri

Nasıl Yapılır

Davetlerinizde hazırladığınız cipslerle farklılık yaratın. Yufkanın birini tezgaha serin. Bir kasede salça, pul biber, kimyon, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Karışımı yufkanın üzerine sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatıp üzerine bastırın. Dikdörtgen şeklinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine susam serpin. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

İştahınızı açacak acukalı yufka cipslerini de listenize ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo