Mini Kruvasan Bowl

Mini Kruvasan Bowl
08 Şubat 2025

Mini kruvasanlar, çıtır milföy hamuru ve taze orman meyvelerinin mükemmel birleşimiyle hem görsel hem de lezzet açısından harika bir tat sunuyor. İşte Mini Kruvasan bowl tarifi:

Çilekli Kruvasan Puding tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Mini Kruvasan bowl kaç kaloridir?

Bir porsiyon Mini Kruvasan bowl 615 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mini Kruvasan Bowl için

Malzemeler

  • 3 adet milföy hamuru
  • 1 su bardağı orman meyvesi (karışık yaban mersini, frambuaz, böğürtlen vb.)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı süt

Üzeri için:

  • 2 su bardağı süt 
Mini Kruvasan Bowl

Nasıl Yapılır

  1. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bir süre bekletin, ardından her birini dikkatlice kesip küçük üçgenler haline getirin. Üçgen şeklindeki hamurları rulo yaparak mini kruvasanlar oluşturun.
  2. Bir kaseye yumurta sarılarını ve sütü ekleyip karıştırın, bu karışımı fırça ile kruvasanların üzerine sürün.
  3. Hazırladığınız kruvasanları fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika boyunca altın rengini alana kadar pişirin.
  4. Fırından çıkan mini kruvasanları biraz soğuduktan sonra bir kaseye alın, üzerine orman meyvelerini ekleyin ve sütle birlikte servis yapın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Mini kruvasanlar en lezzetli şekilde sıcak ya da ılık servis edilir. Fırından çıktıktan sonra birkaç dakika bekletip, çıtırlığını koruyarak sunabilirsiniz.
  • Eğer daha tatlı bir dokunuş istiyorsanız, kruvasanların üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Soğuyan kruvasanları bir top vanilyalı dondurma veya orman meyveli dondurmayla servis ederek, sıcak ve soğuk lezzetlerin uyumunu yakalayabilirsiniz.
  • Mini kruvasanların üzerine ince bir şekilde eritilmiş çikolata ile şeritler çizebilir veya farklı şekillerde süsleyebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Milföy hamurunu oda sıcaklığında dinlendirmek, hamurun daha kolay açılmasını ve daha çıtır olmasını sağlar. Ama fazla ısınmasına da izin vermeyin, çünkü yapışkan hale gelebilir.
  • Kullanacağınız orman meyvelerinin taze olmasına dikkat edin. Meyvelerin su salmaması için hamura eklemeden önce fazla suyunu süzün.
  • Yumurta sarısını sütle karıştırarak sürmek, kruvasanların altın rengini almasını sağlar. Bu işlem aynı zamanda parlak bir yüzey oluşturur.
  • Milföy hamurunun çok ince olmaması, fırında daha iyi kabarmasını ve çıtır olmasını sağlar. Eğer hamur çok ince olursa, piştikten sonra yumuşayabilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo