Helvalı Yufka Tatlısı

Helvalı Yufka Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Helvalı Yufka Tatlısı için

Malzemeler

  • 100 g tereyağı
  • 12 baklava yufkası
  • 300 g tahin helvası

Üzeri için

  • Keçiboynuzu pekmezi 
Helvalı Yufka Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Baklava yufkalarını üçerli gruplara ayırın. Aralarına erittiğiniz tereyağından sürerek iki kat yufkayı üst üste
    alın. Ortasına bir çatal yardımıyla ezdiğiniz tahin helvasından bir yemek kaşığı kadar koyup, kare elde edecek şekilde kenarlarından katlayarak kapatın.
  2. Üzerine kalan tereyağından sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Üzerine keçiboynuzu pekmezi gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo