Vişneli Ve Bademli Tart

Vişneli Ve Bademli Tart
23 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vişneli Ve Bademli Tart için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı

Üzeri için

  • 1 su bardağı badem
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 30 gr tereyağı
  • 1.5 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
Vişneli Ve Bademli Tart

Nasıl Yapılır

  1. Un, tereyağı, tuz, pudra şekeri ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabına alıp yoğurun.
  2. Streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Hamuru içleri yağlanmış tart kalıplarına düzgün bir şekilde yayın.
  3. Üzerlerine yağlı kağıt yayıp kuru bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  4. Yağlı kağıt ve kuru bakliyatları kaldırıp oda ısısında ılındırın. Badem, şeker ve tuzu mutfak robotunda un haline gelene kadar karıştırın.
  5. Tereyağını ve yumurtayı da ekleyip yumuşak bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
  6. Karışımı tart hamurlarının üzerine paylaştırıp üzerlerini spatula yardımıyla düzeltin. Üzerine vişneleri dizin.
  7. 180 derecedeki fırında 20 dakika daha pişirin. Üzerine file Antep fıstığı serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo