Tavuk Etli Çıtır Tartölet

Tavuk Etli Çıtır Tartölet
18 Eylül 2020

Yüksek proteinli tavuk eti, kasların gelişimine önemli ölçüde destek olur. Aynı zamanda kalori değeri düşük olduğu için, diyet menülerinde de yer verilen yemeklerden biridir. Bu tarifimiz hem sağlıklı beslenmek, hem de lezzetten ödün vermek istemeyenler için sunuluyor. Malzemeler hazırsa, tavuk etli çıtır tartölet yapımı için detaylara geçebiliriz.

Sayfamızda bulunan tavuk yemeklerinden en lezzetli tariflere ulaşabilirsiniz. Okuyucularımız tarafından çok beğenilen ve çay saatlerinde sunulan tavuklu börek tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk Etli Çıtır Tartölet için

Malzemeler

  • 200 gr un
  • 100 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • Açmak için bir kase nişasta

İç harcı için

  • 2 haşlanmış tavuk budu
  • 200 gr ince dilimlenmiş mantar
  • 2 közlenmiş biber
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay bardağı mayonez
  • 1 su bardağı suyu süzülmüş yoğurt
  • 3~4 dal ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Tavuk Etli Çıtır Tartölet

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kasede unu ve tuzu karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta sarısı ve minik parçalara böldüğünüz tereyağını ekleyip yoğurmaya başlayın.
  2. Hamuru toparlamak için yavaş yavaş soğuk suyu ekleyip yoğurun. Streç film ile üzerini örtüp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Tezgaha nişasta serpip bezeyi alın.
  3. Üzerine biraz nişasta serpip merdane yardımıyla yufkadan biraz daha kalın olarak açın. Pişerken kabarmaması için çatal ile üzerine birkaç delik açın.
  4. Çay fincanının tabağı büyüklüğünde daireler kesin. Mini tartölet kalıplarının içini margarin ile yağlayıp un serpin. Hazırladığınız hamurları kalıpların içine yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Kaseye tavuk etlerini diderek paylaştırın. Üzerine mantarı, maydanozu, mısırı ve tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kırmızıbiberi ekleyip karıştırın.
  6. Ayrı bir yerde sarımsağı, mayonezi ve yoğurdu karıştırdıktan sonra harcın üzerine ekleyin. Son olarak tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  7. Fırından çıkardığınız tartölet hamurlarının kalıpları soğuduktan sonra kaplarından çıkarıp iyice soğumalarını sağlayın.
  8. Hazırladığınız tavuklu harcı tartöletlere paylaştırın. Pul biber serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo