Milföylü Yeşil Tart

Milföylü Yeşil Tart
18 Eylül 2020

Sebzelerle zenginleştirilmiş bir tart tarifine kim hayır diyebilir ki? Yapımında pırasa, kabak, bezelye, maydanoz ve dereotu kullanılan milföylü yeşil tart, klasik tart tariflerinden biraz farklı. Yapımında çıtır tart hamuru yerine, milföy kullanıldığı için zamandan tasarruf etmenizi de sağlayacak bir tarifle karşınızdayız. Malzemeler hazırsa, milföylü yeşil tart tarifine başlayabiliriz.

Farklı bir versiyonu olan sebzeli tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Milföylü Yeşil Tart için

Malzemeler

  • 6 milföy
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 kabak
  • Yarım pırasa
  • 150 gr lor peyniri
  • 5 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2~3 dal dereotu
  • 4~5 dal ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Milföylü Yeşil Tart

Nasıl Yapılır

Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkarın. Hamurlar hafifçe yumuşadıktan sonra yan yana yerleştirip dikdörtgen şekli verin. Kalıbı yağlayın ve hamuru yerleştirin. Kabarmaması için üzerine çatalla delikler yapın. Lor peynirini ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve zeytinyağı ile karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hamurun üzerine yayın. İnce dilimlediğiniz kabak ve pırasayı üzerine dizin. Bezelyeyi serpin. 2 yumurta ve 1 çay bardağı kremayı karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarmaya yakın rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve tekrar fırına verin. Peynir eriyip kızarınca fırından çıkarın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo