Milföy hamurlarını birleştirip yuvarlak şekil verin ve
1/4’ünü ayırın.
Geri kalan milföy hamurlarını bir merdane
yardımıyla ile açtın ve yağlı kağıt serili 22 cm’lik kelepçeli
bir tart kalıbına kenarlarını da kapatacak şekilde yayın ve
buzdolabına alın.
Ayırdığınız parçadan üzeri için 22 cm’lik
bir yuvarlak olacak şeklide merdane ile açıp bir tabak yardımıyla
kesin.
Ispanak katını hazırlamak için. Ispanakları 5
dakika haşlayıp süzün. Ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında
hafif soteleyin.
Haşladığınız ıspanakların suyunu süzüp
sarımsaklara ilave edin. Muskat, krema, tuz ve karabiberle
tatlandırıp ocaktan alın.
Yumurtalı katı hazırlamak için
yumurtaları geniş bir kasede çırpın, ince kıydığınız yeşillikleri
ilave edip karıştırın.
Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
Eritip soğuttuğunuz tereyağını da ilave edip karıştırın.
Harcı yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif sulu kalacak
şekilde omlet gibi pişirin. Tart kalıbınızı buzdolabından
çıkartın üzerine galeta unu serpin.
Üzerine sırasıyla
yumurtalı ve ıspanaklı harcın yarısı, jambonlu harcın yarısı
peynirli harcın yarısını yayıp uzunlamasına doğradığınız
közlenmiş biberleri yayın.
Daha sonra kalan yarım
malzemeleri ters sırayla devam ederek, peynir, jambon,
ıspanak ve omlet olacak şekilde yayın.
Ayırdığınız parça ile
hamurun üzerini kapatın. Kenarlarından sarkan kısımları
da üzerine kapatıp bastırarak yapıştırın.
Yumurta ve sütü
bir kasede çırpıp turtanızın üzerine sürün. Turtayı
buzdolabında bir saat daha dinlendirin.
Önceden ısıtılmış
180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık
40-45 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.