Kayısı Soslu Çikolatalı Pasta

Kayısı Soslu Çikolatalı Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısı Soslu Çikolatalı Pasta için

Malzemeler

  • Hamur için:150 gr bitter çikolata 100 gr eritilmiş ılık margarin 1 su bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı toz kahve 1 çorba kaşığı sıcak su 3 yumurta 2 çay bardağı un Yarım paket kabartma tozuKayısı sosu için:600 gr kayısı 1 su bardağı tozşeker 1 çay bardağı su
Kayısı Soslu Çikolatalı Pasta

Nasıl Yapılır

Çikolata ve margarini tavaya alıp çikolata eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ilınmaya bırakın.

Un, kahve, kabartma tozu, eritilmiş ılık çikolata ve suyu çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırıp bir kapta çırpın. Akları başka bir kapta çırpın. Yumurta sarılarını çikolatalı karışıma ekleyip çırpın. Akları ekleyip çırpmaya devam edin.

Hamuru yağlanmış ve unlanmış kısa kenarlı kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Kayısıları ortadan ikiye kesip tencereye alın. Su ve şekeri ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Robotta ezip soğumaya bırakın. Kekin üzerine pudra şeker serpiştirin. Dilimleyip kayısı sosu ile servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo