Özel tatlar ve keyifli sohbetlerle renklenen bir çay sofrasına kim hayır diyebilir? Gelin, çayın yanına çok yakışacak karnabaharlı ve karamelize soğanlı tart nasıl yapılır birlikte görelim.
Çukur bir kaba unu ve 1 tutam tuzu alıp karıştırın. Ortasını açıp yumurtayı ve soğuk tereyağını ekleyip yoğurun. Hamurun toparlanması için soğuk süt ilave edin.
Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edince streç filme sarıp buzdolabında 20-30 dakika dinlendirin. Havucu rendeleyin.
Karnabaharı da minik çiçeklere ayırın. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtın. Üzerine havuçları ekleyip biraz soteleyin. Karnabaharı da ilave edin.
Tuz serpin. Doğradığınız pastırmaları ekleyin. 2-3 dakika sonra ocaktan alın. Ayrı bir tavaya kalan yağı ekleyip ısıtın.
Yarım ay şeklinde doğradığınız soğanı ilave edip karamelize oluncaya kadar soteleyin ve ocaktan alın. Kremayı, yumurtayı ve peynirin yarısını ayrı bir kapta karıştırın.
Hamuru fırın kabından biraz daha büyük olacak şekilde açın. Fırın kabını yağlayın. Hamuru fırın kabına kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirin. Üzerine çatal ile birkaç delik açın.
Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında 15 dakika pişirin. Tart tabanını fırından çıkarıp karnabaharlı harcı aktarıp yayın. Karamelize soğan ve taze kekiği serpin.
Hazırladığınız kremalı karışımı üzerine döküp yayın. Kalan kaşar peynirini de serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Teşekkür ederiz.