Füme Etli Tart

Füme Etli Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Füme Etli Tart için

Malzemeler

  • 250 g un
  • 125 g tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı susam

Dolgusu için

  • 15 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 7~8 dilim füme kuru et
  • 50 g rendelenmiş eski kaşar peyniri

Üzeri için

  • 3 bıldırcın yumurtasının sarısı
  • 4~5 dilim füme kuru et
  • Pul biber
Füme Etli Tart

Nasıl Yapılır

Un, tuz ve soğuk tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın. Yumurta ve susamı da ekleyerek hamur toparlanıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru yağlı kağıt arasına koyarak yarım santim kalınlığında açın ve tart kalıbına yerleştirip buzdolabında bekletin. Dolgusu için, tereyağını tavada eritin. Unu ekleyip kısık ateşte kavurun. Sütü yavaşça karıştırarak ekleyin. Sos koyulaşmaya başladığında tuzla tatlandırıp tavayı ocaktan alın. Karışıma kaşar peynirin ve füme kuru eti ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Karışımı tart tabanına doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pişmeye yakın fırında alıp üzerine bir miktar daha füme kuru et serpip yumurta sarılarını ekleyin. Yumurtalar pişince fırından alın. Üzerine pul biber serperek ılık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo