Hamuru için
İç harcı için
26 cm’lik tart kalıbını tereyağı ile yağlayın. Unu eleyin. Eritilmiş tereyağı ile sütü ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Hamuru streç folyoya sarıp 20 dakika buzdolabında soğutun. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Hamuru kalıbın büyüklüğünde açın. Kalıba yerleştirip üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için bakliyat ile doldurun. 15 dakika pişirip üzerindekileri alın ve 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Fırından alarak soğumaya bırakın. Zeytinyağını tavaya alarak ısıtın. Rendelenmiş sarımsağı ve küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Biberleri iri parçalar şeklinde doğrayıp ekleyin ve 6 dakika soteleyin. Domatesleri ilave ederek 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve maydanoz ekleyerek ocaktan alın. Soğuduktan sonra çırpılmış yumurtalar ile peyniri ekleyin ve hamur tabanının içine doldurun. 190 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.
Daha hafif versiyonu olan domatesli tart tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.