Castagnole
Peravu mantı, peynirli iç harç ile hazırlanan bir mantı türüdür. Üçgen şeklinde kapatılan mantılar, etli sos eşliğinde pişirilir. Kayseri mantısından farklı olarak etli harç mantıda değil, sos yapımında kullanılır. İsteğe göre yoğurtla birlikte servis edilebilir. Peki, peynirli peravu mantı nasıl yapılır? Malzemeleri hazırladıysanız, peravu mantı yapımı için kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçelim.
Farklı kültürlerin mantı tariflerini denemek için, İzmir mantı, hingel mantı ve Kore mutfağından mandu tarifine göz atabilirsiniz. Tarifte ihtiyaç duyacağınız mantı hamurunu da notlarınız arasına ekleyin.
Hamuru için:
İç harcı için:
Sosu için:
Peravu Mantı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Teşekkür ederiz.