Çuçuvara

Çuçuvara
03 Aralık 2024

Yazı ve Fotoğraflar: Ayfer Yavi

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çuçuvara için

Malzemeler

Hamuru için:

  • ½ kg un
  • 2 adet yumurta
  • Su

İç harcı için:

  • 2 adet kuru soğan
  • ½ kg yağlı kıyma
  • 1 adet küçük domates
  • Tuz, karabiber

Servis için:

  • Yoğurt
Çuçuvara

Nasıl Yapılır

  1. Un, yumurta ve suyla hamuru hazırlayın, sertçe olsun. Bir kez yoğurun, 15 dakika dinlendirin, sonra tekrar yoğurun. Bezelere ayırın. Her bir bezeyi mantıdan biraz daha ince açın. Kare şeklinde 5x5 cm gibi kesip hazırlayın.
  2. Soğanları incecik, küp küp doğrayın. Tuz ve karabiberle birlikte kıymaya katın. Bir küçük domatesi de rendeleyerek ilave edin ve karıştırın.
  3. Karışımdan karelerin ortasına bir çay kaşığı kadar koyup kapatın. Kareyi ikiye katlayın, sonra iki köşesini çevirin; kulak gibi. Kapattığınız mantıları tuzlu suda haşlayın. Mantılar suyun üstüne çıkınca alın. Yanında sadece yoğurtla servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo