Air Fryer'da Boşnak Mantısı

Air Fryer'da Boşnak Mantısı
10 Haziran 2024

Milföy hamuru ve kıyma ile hazırlayacağınız Boşnak mantısını, Air Fryer'da kolayca pişirebilirsiniz. Üzeri yoğurt ve biberli yağla süslenen bu tarif, hem hızlı hem de lezzetli bir seçenek sunuyor!

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 17 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Air Fryer'da Boşnak Mantısı için

Malzemeler

  • 4 yaprak milföy hamuru

İç harç için:

  • 100 gram kıyma
  • ½ adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Bu Tarifte Bunlara İhtiyacınız Olabilir

Air Fryer'da Boşnak Mantısı

Nasıl Yapılır

  1. Harç için soğan rendelenir. 
  2. Kıyma, soğan ve baharatlar karıştırılır. 
  3. Milföy hamurları açılır. 8 eşit kare parçaya bölünür. 
  4. Ortalarına harç koyulur ve kapatılır. 
  5. Air fryer haznesine sığacak bir kap içerisine yerleştirilir. 
  6. 180 derecede, kek ayarında 15-17 dakika pişirilir. 
  7. Pişen mantı üzerine yoğurt dökülür. 
  8. Zeytinyağı ısıtılır ve kırmızı biber ile karıştırılıp yoğurdun üzerine dökülerek servis edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo