205 g siyah ya da yeşil dilim zeytin (Küçük doğranmış)
Yarım çay kaşığı deniz tuzu
2 yemek kaşığı kekik
1 su bardağı ince rendelenmiş eski kaşar peyniri
2 yumurta
125 ml süt
Zeytinli Kekikli Bisküvi
Nasıl Yapılır
Fırını önceden 160 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Un, kabartma tozu, zeytin, kekik, tuz ve kaşar peyniri rendesini bir karıştırma kabında harmanlayın. Ortasında çukur açarak yumurtaları ve sütü ekleyip yoğurun.
20 cm kare bir kalıba yağlı kağıt serin ve elde ettiğiniz hamuru bastırarak yerleştirin. Fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Fırından çıkarın ve oda sıcaklığında ılınması için 10-15 dakika bekletin. Bir bıçak yardımıyla 5 mm kalınlığında dilimler keserek fırın tepsisine dizin ve tekrar fırına verin. 20 dakika daha pişirip fırından çıkarın. Oda ısısında soğuduktan sonra servis yapın.
Teşekkür ederiz.